Ekonomisk-politiskt seminarium

Datum

Som bekant för oss alla är inflationen just nu hög, räntorna fortsätter att höjas och priserna på livsmedel och el är fortsatt på höga nivåer. Detta slår såklart hårt för många invånare och familjer. För att möta den växande inflationen och samtidigt mildra kostnadskrisen krävs politiskt hantverk och en tydlig riktlinje framåt.

Förra veckan hade jag den stora äran att vara med på ett ekonomisk-politiskt seminarium tillsammans med Johan Paccamonti (finansministerns planeringschef), Frida Bratt (sparekonom på Nordnet) och Christofer Fjellner (oppositionsborgarråd i Stockholms stad), för att diskutera vilka verktyg vi kan använda oss av för att möta inflationen och mildra kostnadskrisen. Här har kommunen också ett viktigt arbete och där gör jag som kommunstyrelsens ordförande vad jag kan.

För Österåkers del har kommunen en stark och stabil ekonomi och är därför en av de kommuner som har de bästa förutsättningarna för att snabbt återhämta sig efter lågkonjunkturen. Det är jag såklart mycket stolt över att våra fantastiska medarbetare har möjliggjort! 

Har du inte sett seminariet kan du se det här: https://www.facebook.com/events/259886349925575?active_tab=about

FLERA
ARTIKLAR