Tack för förtroendet att bli vald till förbundsordförande Stockholms län!

Datum

Stort tack för förtroendet att bli vald till förbundsordförande för Moderaterna i Stockholms län!

Tack för förtroendet! Jag är oerhört glad och tacksam och känner samtidigt en stor ödmjukhet och respekt inför uppdraget och det hårda arbete som väntar. Nu startar resan mot att öka väljarstödet i hela Stockholmsregionen på samtliga politiska nivåer.

Partiets nationella eftervalsanalys konstaterade att vi måste bli större och mer relevanta i storstäderna. Det handlar både om vilka frågor vi driver och hur vi pratar om dessa frågor. Vi måste också prata mer om frågor som är viktiga för människor i Stockholms län.
Det handlar om framkomlighet i trafiken, fler bostäder som exempelvis småhus, bra skolor och en sjukvård där patienter får vård i tid. Det handlar om att det alltid ska löna sig att arbeta och driva företag och att alla de som går till jobbet varje dag är de som får Sverige och Stockholmsregionen att fungera.
Det ska alltid vara vår utgångspunkt.

Jag är övertygad om att vi kommer vinna nästa val på samtliga politiska nivåer tillsammans som ett lag. Vi har så otroligt många imponerande krafter i Stockholmsregioner, i allt ifrån medlemmar som kampanjar till förtroendevalda som tar sin fritid till att skapa ett bättre samhälle, till kommunalråd som sköter våra kommuner. Tillsammans ska vi vinna val, efter val efter val, både i Stockholmsregionen och i Sverige!

Jag vill även rikta ett stort tack till min företrädare och vän, Kjell Jansson. Kjell satt i förbundsstyrelsen i hela 17 år. Han ägnade både tid och kraft till partiet i alla lägen och bidrog till förbundets utveckling.

Stort tack. Nu startar vi arbetet direkt, mot fortsatta valframgångar i EP-valet 2024 och valet 2026!

Vårt parti är starkt i länet och starkare ska vi bli. 

Styrka består av flera komponenter. Och jag tänkte nämna fyra.

  • Att ha en konsekvent och ideologiskt välgrundad politik är en
  • Att ha en god organisation är en annan. 
  • Regelbundet kampanjande och många som på olika sätt – och efter förmåga – bidrar i kampanjarbetet är avgörande för att väljarna ska kunna känna sig trygga och hemma med oss.
  • Styrka utgörs också av sammanhållning. Som ordförande kommer en av mina viktigaste uppgifter vara att förena och förhoppningsvis också bidra till att vi alla gör oss värdiga väljarnas förtroende.

Vi må ha olika förutsättningar i länet – strukturella, demografiska och geografiska – men vi alla ska kunna vara trygga i förvissningen att vi har en stabil gemensam grund att stå på och att vi backar upp varandra. 

Vi är ett lag – låt oss dra maximal nytta av det! Vår fördel är att vi är så många – med allas insatser kan vi stärka stödet för moderaterna. Lägger vi all vår energi och fokus på våra gemensamma insatser lyckas vi. Det är aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller mail från andra partivänners erfarenheter och kunskaper. 
Vi har alla förutsättningar för det! 

Stockholms län är ju motorn i Sverige. Det är här skatteintäkterna till staten genereras, eller i alla fall 1/3.

Det är också här Moderaterna har några av sina starkaste fästen. Nu utgörs ju inte Sverige enbart av väljare med 08 som riktnummer, men en stor nyckel att låsa upp framgång med på riks sitter på Stockholms läns nyckelknippa – dvs vårt ansvar.

Stockholms läns roll i partiet och för politik­utvecklingen är viktigt .
Vi som förbund ska lojalt sluta upp bakom vårt parti, samtidigt som vi inte får rädas att stå upp för frågor och prioriteringar som är av stor vikt för väljarna. Det kan vara frågor som rör polisens prioriteringar, infrastruktursatsningar med mera. 

Väljarna gillar inte tomrum. Lämnas en planhalva obevakad är någon annan där och fyller den. 

Vi har sedan några år successivt återtagit högerpositionen i svensk politik. Exakt den roll som vi ska ha!

Vi som parti har tuffat till oss. Det är bra och nödvändigt. 

Jag kommer att göra mitt allra bästa för att bidra till att vi upprätthåller och vidareutvecklar denna vår rätta position och hållning.

FLERA
ARTIKLAR