15 dagar, 13 timmar och 30 min….

Datum

15 dagar, 13 timmar och 30 min har vi på oss att rösta för de kommande fyra åren i Österåker.

Varför du kan lägga en röst på Moderaterna i Österåker?

Jag hoppas att vi fortsatt får arbeta för en positiv utveckling. Med ständiga förbättringar i våra offentligt finansierade verksamheter, där vi stärker ledarskapet i alla verksamheter, där barn och unga får de bästa förutsättningarna för framtiden. Där omsorgen och äldreomsorgen håller högsta kvalitet. 

Vi tar vår uppgift och ditt förtroende på stort allvar, vi hanterar dina skattepengar så effektivt vi kan. Vi vet vems pengarna är och vill ge dig möjlighet att behålla mer av dina egna intjänade pengar. Vi värnar valfriheten, din möjlighet att välja förskola, skola, äldreomsorg. Vi lovar inte allt åt alla – men det vi lovar håller vi. Kommunpolitik handlar ofta om komplexa frågor där vi inte alltid själva har rådighet men där vi har kompetenta medarbetare som är anställda just för sin specialkompetens.

Vi hoppas att vi fortsatt får vara värdiga ditt förtroende

Vill Du veta mer vad vi vill fortsätta med kan du läsa HÄR

Varför blev jag politiskt aktiv och varför söker jag förnyat förtroende? 

2004 flyttade jag tillsammans med familjen till Österåker. Som nyinflyttad var jag helt klart förändringsberedd, en nyfödd dotter  och en treårig son, nytt hus – allt var nytt. Här skulle mina barn växa upp, här skulle de få sin skolgång och som alla föräldrar vill man ge de bästa förutsättningarna för barnens framtid. Jag blev helt enkelt medlem i moderaterna i Österåker. Det politiska var också helt nytt, aldrig tidigare varit politiskt aktiv, även om jag var medlem i MUF i min ungdom, men inga politiska uppdrag eller ens intresse. Minns dock att Gösta Bohman var min idol. Samhällsintresset fanns i alla fall. Inte för att jag minns det särskilt väl nu. Hittade dock mina dagböcker för en tid sedan och fann där att jag redan som 14-åring hade ett samhällsintresse, även om just denna dags text var ett enstaka tillfälle jag skrev om omvärlden. Annars var det mest om kläder, olycklig kärlek, kompisar och familjens förehavanden.

Jag var 14 år 🙂

Jag har som sagt haft ett ”liv och jobb före detta” förtroendeuppdrag. Många olika typer av jobb som alla har handlat om att möta människor, sjukvården som undersköterska, Vingresor som reseledare, Luftfartsverket på Arlanda, Stockholm 2004, Vattenfestivalen, Eurovision Song Contest, MTV-galan i globen, Nobel och studier med mer. Med de möjligheter som givits mig har jag alltid fått arbeta med det jag tyckt varit roligt. 

Att få möjligheten, förmånen och förtroendet att vara med att ständigt förbättra Österåker är i alla fall hittills det roligaste, mest givande och ibland också det jobbigaste jag gjort.

, när vi flyttade hit var skolresultaten för årskurs 9 inte där vi är i dag. I dag ligger vi placerade på topp 20 av landets 290 kommuner.
var förskolan inte där vi är i dag. I dag är vi rankade som den kommun i länet med minst barngrupper.
var kommunens ekonomi inte där vi är i dag, då var skattesatsen näst högst i länet. I dag har vi lägst kommunalskatt i landet. Samtidigt har vi sett ständigt förbättrade resultat och höjd kvalitet, en nybyggd friidrottsarena med SM-standard, en Multiarena som är värdig Österåkers alla föreningar, barn och unga och seniorer. 

I dag är Österåker rankad av oberoende bedömare på 3:e plats (delad med Solna, efter Nacka och Täby) som mest robusta kommun i landet! Det är en trygghet för såväl invånare och verksamheter. 

Det finns mycket att vara stolt över i Österåker. Varje dag får jag uppleva glädje, professionalism och kompetens hos våra medarbetare, oavsett verksamhet. Ett av många viktiga uppdrag jag anser att vi har är att stärka och till slut ”äga” arbetsgivarmärket. Att våra medarbetare känner stolthet över sin arbetsgivare kommunen startar med ledarskapet i alla led. 

Jag är själv ”skolad” i SAS – Janne Carlzon-andan från min tid på Vingresor. De gjorde alla rätt då, jag var nästan beredd att tatuera in Vingfågeln på armen – så stolt var jag över att få jobba för Vingresor. Den andan har jag burit med mig och nu arbetas det i kommunens olika förvaltningar med detta. 

Tänk när vi har medarbetare i kommunen som känner den stoltheten! I går hände det! Det har tagits fram ”gnuggisar” med kommunvapnet! Bara tänk hur fantastiskt det skulle vara när vi nått dit! 

Medarbetare som tagit fram ”gnuggis” på armen

Kommunens antagna vision är – Möjligheternas Skärgårdskommun. Där är vi alla medskapare! Det ger frihet, trygghet och kvalitet.

Moderaterna i Österåker – Valmanifest

FLERA
ARTIKLAR