Hjulvägen invigd

Idag hade jag den stora glädjen att få inviga den nya Hjulvägen. Det är en 1 100 meter lång väg som möjliggör genomfartstrafik mellan Näsvägen och Österskärsvägen och avlastar därigenom Sågvägen. Samtidigt underlättas trafiksituationen till och från Österskär, Tuna och Östra Kanalstaden.

Alliansens beslutsförslag om att bygga vägen togs i Kommunstyrelsen i januari i år och den är färdigställd och farbar den 1 juli. Ett knappt halvår således från beslut till färdig väg. Ett imponerande arbete!

Det är i huvudsak en provisorisk väg intill dess att Västra kanalstaden och Näsängen byggts och att den i och med det får sin permanenta sträckning.

Det var en väldigt trevlig och välorganiserad invigning som några av de som förverkligat denna väg stod bakom. Jag själv fick nöjet att genomföra premiärturen i en av bilarna på plats. En Studebaker närmare bestämt. Se bilder nedan.

Ett stort tack till alla som genomfört byggnationen på så kort tid och till alla som stod bakom dagens invigning!

Nedan återfinns bilder från dagen samt kommunens film från invigningen.

Jag fick äran att premiärköra vägen i en Studebaker.
Se kommunens film från invigningen på Österåkers kommuns Facebooksida!

Lämna ett svar

Stäng meny