I vågorna av Covid-19 och kommunstyrelsens sammanträde idag.

❎ Igår lämnade jag uppdrag till kommundirektören att kontakta arbetsgivare som riskerar behöva permittera personal. För att hindra en varselvåg med efterföljande uppsägningar och även konkurser vill vi kunna erbjuda att snabbutbilda berörd personal inom kommunens kärnverksamheter.

Virusets spridning har redan lett till påtagliga konsekvenser för Sveriges ekonomi och slår nu särskilt hårt mot småföretagen. I Österåker är var sjunde invånare egen företagare och detta gör kommunen till en av de mest företagartäta i landet.

Småföretagen är väldigt viktiga för vår kommun och det är ytterst angeläget att vi nu samverkar och bistår så gott vi kan. Det gäller att vara steget före och med denna åtgärd hjälper vi företagen och de anställda att klara av det ovanliga läget som nu råder.

Vi får på så sätt fler välbehövliga händer i vården och omsorgen samtidigt som personalen kan fortsätta arbeta med lön.

Det viktigt att vi alla i Österåker gör vad vi kan för att stötta våra lokala småföretagare. Annars är risken att de stänger för gott.

❎ På kommunstyrelsen i dag har vi också beslutat att öka bidraget till Brottsofferjouren.

Som ett led i att ytterligare värna brottsoffren beviljade idag Kommunstyrelsen ett utökat bidrag till Brottsofferjouren Roslagen. Dagens nivå på en krona per invånare höjs till tre kronor per invånare för Österåkers del.
Vi vill flytta fokus från förövarna till de som utsatts för brott och med denna höjning stärker vi upp Brottsofferjourens möjligheter att bistå de drabbade.

Lämna ett svar

Stäng meny