Gemensamma insatser för ökad trygghet

I vår, kommun och lokalpolis, strävan att ha ett tryggt Österåker
utökar vi förebyggande trygghetsarbetet!

Mellan 20 december och 10 januari utökar vi med ordningsvakter och väktare i centrala delar av Åkersberga trots att det tidigare år inte finns rapporter om otrygghet och brott. Det är oroligt i centrum och vi måste alla hjälpas åt.

Min önskan är att civilsamhället också är uppmärksamma inte bara med sina egna ungdomar (ibland även barn så unga som 12-13 år) utan också på aktiviteter som är olagliga.
Vid pågående brott ring alltid 112.

Polisen meddelar att det finns en öppen narkotikamarknad som lockar, både vad gäller att köpa och sälja. Det är inte så att Österåker sticker ut mer än andra platser, ökningen gäller generellt.

Därför vidtar vi åtgärder i Österåker med kommunala skattemedel i syfte att visa våra invånare, och de som valt att syssla med dessa illegala aktiviteter, att vi ser på vår gemensamma trygghet som en hygienfaktor eller snarare en del av samhällskontraktet. Det är ju vad vi alla räknar med att stat genom polisen ska göra.

Är du orolig för ditt barn – i kommunen finns hjälp att få. Kontakta socialtjänsten via länk: http://www.osteraker.se/omsorgstod/familjbarnochunga.4.71fcf4251429dfd2f5c5fc.html

Lämna ett svar

Stäng meny