Veckan som gått.

Jag talar vid startskottet för Magnolias bygge av äldreboende och förskola.

I tisdags hade jag den stora förmånen att som enda inbjudna politiker hålla ett föredrag på Ability Partners konferens om ledning och styrning under rubriken ”Att leda för effektivitet och resultat – effektiva styrmodeller som får rätt saker att hända” Ett drygt hundratal personer i olika ledande befattningar runt om kommunsverige hade samlats på Hasselbacken. Jag berättade om Österåkers resa från att ha haft länets näst högsta kommunalskatt till att nu ha hela landets lägsta. Jag talade om hur finansiell optimering skapas genom mål-, budget- och kvalitetsstyrning samt ansvarsfull hantering av skattemedel.

I onsdags invigningstalade jag och min allianskollega Monica Kjellman (L) vid det officiella startskottet för bygget av omsorgsboendet Villa Näs och förskolan Växthuset i Täljöviken. Det är Magnolia Bostad som kommer att bygga ett vård- och omsorgsboende med 60 lägenheter samt en förskola med fem avdelningar. Två mycket värdefulla servicetillskott i Täljöviken, med fantastiskt läge.

Idag har det varit ledningsgruppsmöte i Stockholm Nordost, där jag också är ordförande. Denna gång stod Norrtälje för det geografiska värdskapet. Vi talade bland annat om länsplan (regional plan) och nationell plan då infrastrukturen är ett stort och viktigt område som vi har gemensamma intressen och beröringspunkter inom. Vi talade om statens bristande direktiv till Trafikverket. Staten har inte skickat mer pengar eller direktiv till TRV vilket är en häpnadsväckande brist på prioritering.

Regeringen har frångått den ordning som gällt tidigare och släppt intresse/styrningen av infrastrukturinvesteringar.  Stockholm är extremt beroende av en utbyggd och välfungerande infrastruktur. Regionen utgör 25% av landets invånare, vilka står för 50% av statens skatteintäkter, men regionen får tillnärmelsevis inte tillbaka samma nivåer i infrastruktursatsningar.

Det återstår för mig att tillönska en trevlig helg! Dags att ladda batterierna inför ytterligare en vecka för österåkersbornas bästa som inleds på måndag med Kommunstyrelsesammanträde.

Lämna ett svar

Stäng meny