Förbundsstämma och Den Stora Idrottsdagen

I går var det förbundsstämma med propositioner från styrelsen och många motioner från medlemmar och föreningsstyrelser som diskuterades under ledning av Tobias Billström och Christine Hanefalk. Ärenden som ”Utreda slöjförbud i förskola och grundskola”, ”Avskaffande av Public service”, ”avskaffande av löneskatt” och vår egen motion från Österåkersmoderaterna.

I vanlig ordning förrättades val till Förbundsstyrelsen där Kjell Jansson, idag riksdagsledamot och tidigare kommunstyrelsens ordförande under många år i Norrtälje, blev omvald för ytterligare två år som Förbundsordförande, jag själv fick förtroendet att bli vald till vice förbundsordförande och Erik Ottosson, idag riksdagsledamot med stor kunskap och moderat ideologiskt driv. Jag ser fram emot att få vara med detta gäng.

Senare samma dag var det dags för den officiella invigningen av Österåkers Friidrottsarena med SM standard där Kajsa Bergqvist, VM Guld, EM Guld och världsrekordhållare i höjdhopp (2,08!!) där Kajsas rekord fortfarande gäller. Riktigt roligt att Kajsa var med vid invigningen och visade sin glädje över ÅSK (Åkersberga Sport Klubb) och kommunens riktigt fina friidrottsarena. Därefter var det dags för Österåkers första någonsin idrottsgala/fest. Syftet med detta evenemang är att lyfta alla idrottsliga prestationer, små som stor, uppmärksamma alla ideella insatser av föräldrar, andra vuxna, unga vuxna och unga ledare. Priser delades ut och alla hyllades. Förhoppningsvis kommer detta att leva vidare och bli en tradition. Lärdomen är att 11 maj kanske inte är den bästa tiden för ett sådant evenemang då så många andra aktiviteter pågår. Lyckad dag och lyckad kväll till glädje för oss alla i kommunen.

Lämna ett svar

Stäng meny