Fakta är fakta

Visst är det bra med källkritik. Våra skolelever är mycket bra på det, tack vare lärarna. Många vuxna är inte uppvuxna med digitala sökmotorer där allt kan sökas, där allt skrivs, oavsett om det är med sanningen överensstämmande eller ej. Inte ens Svt eller P1 kan man lita på – vilket i sig är en katastrof med tanke på att vi alla nu betalar skatt för detta, 8 Miljarder.

Nu handlar det om hur de lokala socialdemokraterna och vänsteroppositionen försöker sätta en bild av att Österåkers kommun skulle stå på ruinens brant eller hur vi skulle arbeta i någon sorts gråzon för olagligheter. När man antyder mer eller mindre tydligt något sådant är det ens skyldighet att anmäla till rättsinstanser. Gör man inte det är det uppenbart att det är ett sätt att förtala. Vi tål att granskas – det gör vi själva och ibland också vänsteroppositionen – där vi i 99,9 fall av 100 haft rätt (och vänsteroppositionen fel).

Det är således en helt felaktig bild som skapas av den lokala vänsteroppositionen. Förvisso är det oppositionens roll att, försöka, förbättra och få genomslag för sina egna idéer men jag anser att det är ovärdigt någon eller några som aspirerar på väljarnas förtroende att inte fara med sanning.

Österåker är rankad på 7:e plats, i riket, i mest framtidssäkra kommun. I rapporten från WSP konstateras att Österåker innehar topp tio i ”Robusthetsindex” av alla 290 kommuner.

Utöver denna ranking är vi också topp tre av 290 i mest kostnadseffektiva där en mängd olika parametrar vägs in, bland annat meritvärde i årskurs 9. Våra skattebetalare får ut ”mest pang för pengarna” för att koppla till det numera berömda citatet: ”Vad f-n får man för pengarna?”.

Vi är stolta över hur Österåker rankar sig, hur vi värnar skattebetalarnas pengar, vår transparens i alla våra verksamheter och inte minst de resultat vi kan visa att medarbetare i kommunen bidrar till att nå.

Läs hela rapporten här:

Lämna ett svar

Stäng meny