Solbacken Montessoriskola och ljuv opera.

Datum

Michaela inviger Solbackens Montessoriskola 20130830

I fredags hade jag förmånen att vara med vid den formella invigningen av Solbackens Montessoriskola. Sedan tidigare har ju Solbacken bedrivit förskoleverksamhet, men nu har man också skolverksamhet.

Skolverksamheten bygger vidare på montessorikonceptet där alla värderas lika men bemöts utifrån den individ de faktiskt är. Förhållningssättet grundar sig på respekt, tillit och förtroende. Hela skolans verksamhet bygger på demokrati och respekt för människan, miljön och naturen. (http://skola.solbackensmontessori.se/)

I lördags var jag och såg den fantastiska föreställningen Viva Verdi på Ramsmora varv på Ljusterö. Det ca 1000-talet i publiken fick njuta av operaverk från bl.a. Verdi och Puccini. Kungliga Operan och hovkapellet under en mycket entusiasmerande och passionerad Tobias Ringholms ledning gjorde detta till en synnerligen minnesvärd kväll. Akustiken i denna båthall är faktiskt alledes utmärkt! Nu var det tredje gången och en tradition får väl ändå sägas vara ordentligt etablerad, något som också manifesterades av att kultur-minister Lena Adelsohn-Liljeroth besökte evenemanget!

Till alla som arrangerat detta och fått detta till stånd – till Er vill jag säga: really well done!

Viva Verdi 2013-08-31

Michaela och Lena Adelsohn Liljeroth 20130831

FLERA
ARTIKLAR