Brf Strandpromenaden, Åkersberga.

Datum

Anförande på vad som ska bli Brf Strandpromenaden.
Anförande på Brf. Strandpromenadens byggplats.

Från spadtaget på Kottvägens lekplats igår tog jag mig till det något mer välbesökta första spadtaget för Brf Strandpromenaden (Brofästet) idag. Den traditionella spaden var denna gång utbytt mot en betongbasker och jag fick vara med och fylla i den första omgången betong till det fundament som ska bli ett hisschakt i ett av de hus som vetter mot Roslagsvägen.

Brf Strandpromenaden, som byggs av Peab, kommer att bli ett nytt landmärke invid kanalen. Det kommer att bestå av 62 bostadsrättslägenheter på mellan 1-5 rum. De flesta lägenheterna lär redan nu vara tingade!

Ett fyrtiotal personer var där idag. Representanter från bland annat Peab, mäklarfirmor och kommunen samt inte minst ett antal av de familjer som redan tecknat sig för en bostad. Efter ett inledningsanförande av Ingemar Ljungberg, arbetschef Peab och därefter undertecknad var det dags för den första symboliska gjutningen. Därefter erbjöds de som tecknat sig för lägenheter samt undertecknad att skriva initialerna i den färska betongen. Så nu har man satt ett avtryck även här!

Inflyttningstrycket till Österåker är stort och likaså intresset att bygga i vår kommun, vilket så klart är riktigt kul! Brf Strandpromenaden kommer att bli ett mycket attraktivt tillskott till vår bostadsmarknad!

Betongbaskern sänks ner för den första symboliska gjutningen.
Baskern sänks ner för den första symboliska gjutningen.
Drar i spärren och gjutningen kan börja.
Drar i spärren och gjutningen kan börja.
Initialerna MFS ristas i fundamentet.
Initialerna MFS ristas i fundamentet.
Så här är det tänkt att se ut när det är klart.  (Bild från Peab)
Så här är det tänkt att se ut när det är klart.
(Bild: Peab)

 

FLERA
ARTIKLAR