Reportage i dagens DN samt inslag i P4 om Rosenkälla!

Datum

4 visualisering bubbletownI dagens DN rapporterar man i stockholmsbilagan om planerna på Rosenkälla handelsplats. (Jag har tidigare skrivit om detta intressanta projekt här.) I P4 radio Stockholm eftermiddag intervjuas jag också med anledning av detta.

Det är ett unikt koncept som kommer att kunna ge cirka 2000 nya arbetstillfällen i kommunen på sikt och några tusen också under själva byggnationen. Ett område för i huvudsak sällanköpshandel som geografiskt skapar en handelstriangel Kungens Kurva-Barkarby-Rosenkälla.

Oppositionen hävdar att detta kommer bli en ny stadskärna och undrar om Österåker klarar en till. Svaret på det: Det är inte upptaget som det i kommunens planer, det är en handelsplats. Inte bara med Österåker utan hela regionen som upptagningsområde.

Man undrar också vilka som ska ordna VA-utbyggnaden dit. Svaret på det: Det är exploatörens ansvar.

Jag och alliansen som jag företräder ställer oss positiva till vad som enligt planerna kommer bli ett framtidsinriktat och unikt område. Stockholm Nordost växer och kommer inom ett kvartssekel ha ca 350 000 invånare enligt vad som prognostiseras. Österåker kommer redan inom en 10-15 år ha 50 000 invånare. Rosenkälla är en av pusselbitarna i det bygget.

FLERA
ARTIKLAR