Extra busslinje till Domarudden!

Domarudden

Som rapporteras i dagens utgåva av Kanalen kommer kommunen att sätta in en buss till Domarudden i sommar.

Detta är en åtgärd för att tillgängliggöra området för de som saknar bil. Beslutet fattades i kommunstyrelsen den 20/5 och har bred politisk uppslutning. Utredning om cykelväg pågår och i avvaktan på ett färdigt förslag väljer vi att sätta in en buss fyra dagar i veckan (tisdag, torsdag, lördag och söndag) med två avgångar på förmiddagen och två på eftermiddagen under veckorna 25-33.

Rutten utgår från Åkersberga C och tar sedan vägen via Norrgårdsvägen – Hackstavägen – Centralvägen – Sockenvägen och vidare upp till Domarudden. 

Tidigare har vi reserverat 500 000 för Domarudden i budgeten, främst syftande till trafiksäkerhetshöjande årgärder. Nu använder vi 150 000 ur kommunstyrelsens post att användas på bussarna.

Med förhoppning om bra väder i sommar!

Kanalen om Domarudden 130528

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Det är efterlängtat av många äldre utan bil och utan färdtjänst att kunna åka buss till Domarudden under sommartid. Tack för detta kloka beslut. Jag har haft uppe det med SPF några gånger. Jag har även pratat med kommunalråden Michaela och Ann-Christin.

  2. Trafiken till Domarudden har blivit en plåga för oss som bor utefter vägen – och inte bara för oss. Ingen kan gå eller cykla på den vägen längre. Och inte blir det bättre av att stora bussar ska ta sig fram. Det är en tidsfråga när något hemskt kommer att hända, så fort och tätt som bilarna kör. När vägen byggdes om 1986 var den absolut inte planerad för en sådan trafik. Bygg en ny väg till Domarudden från stora vägen 276 och låt gamla Domarudden bli en gång och cykelväg! Eller ta tag i den väg- och cykelbana som Per Johannisson, tidigare ordförande för Domaruddens samfällighetsförening, i åratal har föreslagit kommunen. Planen ligger sen tio år tillbaka på Trafikavdelningen, Adolfsson tror jag är ansvarig, och det enda svar man får vid påstötningar är att kommunen inte har några pengar. Men någonting måste snart göras, det är en sak som är säker.

Lämna ett svar

Stäng meny