Forskarstudier för lärare och låg arbetslöshet i Österåker!

Datum

Som ett led i visionen om att kunna erbjuda länets bästa skola fortsätter satsningen på lärarna, som ju är den viktigaste resursen att nå det målet.  Österåkers kommun samarbetar med Stockholms universitet i en satsning på forskning och utveckling.

Satsningen innebär att en av kommunens lärare om denne blir antagen bereds möjlighet att på arbetstid bedriva forskningsstudier inom elevers lärande, så kallad ämnesdidaktik. Forskarutbildningen innebär studier på halvtid under fyra års tid och avslutas med licentiatexamen. Läraren kommer dessutom knytas till kommunens Kompetenscentrum där verksamheten inriktar sig på utvecklingsarbete i Österåkers samtliga skolor.

Läs mer

I Österåker har de flesta arbete. Andelen arbetslösa är enligt Arbetsförmedlingens statistik 2,1%, vilket är mycket lågt. Snittet i riket ligger på 3,7% och i Stockholms län på 3,3% så Österåker står sig glädjande nog mycket väl i jämförelse både med Stockholms län och riket i övrigt.

Öppen arbetslöshet i %
Danderyd och Vaxholm 1,5%
Ekerö och Vallentuna 1,6%
Täby 1,7%
Lidingö 1,9%
Österåker 2,1%
Värmdö 2,2%
Norrtälje 2,3%
Salem 2,4%
Nacka 2,5%
Tyresö 2,6%
Nykvarn 2,8%
Sollentuna 2,8%
Solna 2,8%
Huddinge 3,0%
Nynäshamn 3,2%
Stockholm 3,5%
Upplands Väsby 3,5%
Haninge 3,7%
Sigtuna 3,8%
Upplands-Bro 3,8%
Sundbyberg 4,3%
Järfälla 4,7%
Botkyrka 5,3%
Södertälje 6,2%

FLERA
ARTIKLAR