Sportlov, Maramö och Alliansen 3.0

Datum

 

Vecka 9 är inledd och i min hemregion är det synonymt med sportlov. Många är de som passar på att ta helt eller delvis ledigt denna vecka och om så medges beger sig till fjällvärlden eller kanske utomlands. Andra väljer att stanna hemma, såsom undertecknad, som varvar några arbetsdagar med ledighet tillsammans med barnen.

Jag skulle vilja slå ett slag för att passa på att njuta av de egna omgivningarna emellanåt. I Österåkers kommun finns naturen runt knuten och rekreationsmöjligheterna är många även på vintern. Veckan lovar övervägande fint väder med temperaturer som pendlar mellan någon minusgrad och någon plusgrad. Under beaktande av lokala snö- och isförhållanden skulle jag rekommendera en skridskotur eller att man vallar på sina ”lagg” och ger sig ut i något av de preparerade skidspår som finns i kommunen –  bland annat vid Domarudden eller vid Österåkers golfklubb. Man behöver inte ta sig 40-50-60 mil för att koppla av, om man inte vill.

Här kan du läsa mer om vad som finns att göra i vår fina kommun under lovet. Där finns också aktuell information om isförhållanden och prepareringsläget vad gäller skidspåren.

På onsdag är grillarna igång för korvsugna sportlovsfirare vid Hackstabacken mellan klockan 11-14. En annan plats där det socialt grillats korv (vilket vissa har synpunkter på) är småländska Maramö, Annie Lööfs föräldrahem, där Alliansens partiledare och partisekreterarna samlats för att ta ett nytt grepp om en tredje valrörelse.

Vi är fyra partier som fungerar väldigt bra ihop i den allians som formellt bildades den 30/8-2004 i Högfors.  Sverige mår, trots lågkonjunktur i världen, bra tack vare en klok och ansvarsfull allianspolitik. Vi är mer än halvvägs in i en andra regeringsperiod och jag hoppas på en tredje. Men ska vi ro hem det hela en tredje gång duger det inte att luta sig tillbaka och förlita sig på gamla meriter och energier (hur bra de faktiskt än är och har varit) utan arbetet att anta nya visioner, nya utmaningar måste fortsätta. Ny glöd i arbetet måste tillskjutas.

Det stora arbetet sker så klart inte i Maramö. Det kommer att ske i olika arbetsgrupper för att sedan högst troligen kokas ner i ett gemensamt, slagkraftigt manifest. Det som sker hemma hos Annie är ändå ett viktigt avstamp. En teambuilding och en kickoff för Alliansen 3.0 och för fyra år till. Det sänder dessutom ut en signal som inte hörs störande ofta från den spretiga oppositionen – Vi vill regera ihop!

Läs mer här, här, här, här, här, här, här, här, här, här

FLERA
ARTIKLAR