Kommunens bokslut för 2012 klart!

Österåkers kommuns bokslut för verksamhetsåret 2012 är nu klart. Resultatet för året landar i ett överskott på 142 miljoner. Soliditeten, det vill säga den långsiktiga betalningsförmågan, är historiskt hög och är positiv även inräknat pensionsskulden. Kommunen har utöver detta inga lån!

Även om resultatet blev något lägre än höstens prognos är det så klart mycket glädjande siffror! Det går mycket bra för vår kommun! Det gör att våra budgeterade satsningar för 2013 och vår verksamhetsplan ligger fast.

I 2013 års alliansbudget ingår satsningar på 70 miljoner utöver budgeten för 2012. Bland annat 10 miljoner till lönespridning för lärarna utöver avtal, satsningar på IT-hjälpmedel i skolan, två nya trygghetsboenden inom äldreliv, Stadspark Åkers kanal samt en skattesänkning på 25 öre.

Detta inlägg har 0 kommentarer

  1. Wow!!! Alla måste glädjas åt detta. Det känns tryggt att bo i Österåkers kommun. Stora gratulationer till Österåkers invånare. Den 11 feb 2013 13:09 skrev ”(M)ichaela’s” :

    > ** > michaelafletcher posted: ” Österåkers kommuns bokslut för > verksamhetsåret 2012 är nu klart. Resultatet för året landar i ett > överskott på 141 miljoner. Soliditeten, den vill säga den långsiktiga > betalningsförmågan, är historiskt hög och är positiv även inräknat > pensionsskulden.”

Lämna ett svar

Stäng meny