Exploateringsavtalet för Östra Kanalstaden undertecknat!

Jag undertecknar exploateringsavtalet för den första etappen av Kanalstaden 16/1-2013
Jag undertecknar exploateringsavtalet för den första etappen av Kanalstaden 16/1-2013

Idag hade jag det stora nöjet att underteckna exploateringsavtalet med JM avseende den första etappen av Kanalstaden som innehåller 300 lägenheter (av totalt 2500 när området är fullt bebyggt).

Jag har sagt det förut och säger det igen i ärendet Kanalstaden – äntligen!

Snart kan arbetena påbörjas med rivning av gamla industribyggnader, förberedande markarbeten m.m. Ser verkligen fram mot det första spadtaget till detta unika och attraktiva boende!

Detta inlägg har 0 kommentarer

  1. Bra. Hoppas att den fortsatta byggnationen låter alla som har intresse och kapacitet att få vara med och konkurrea. Det stora problemet med Kanalstaden etapp 1 är att det är beräknat 0,7 bilar per hushåll = ca 200 när det statistiskt går 1,4 bilar per hushåll. Var 200 bilar ska parkerad vet ingen.

  2. Landsbygden avfolkas

    Regeringen gjorde ett hopp för att vända trenden om att det skulle bli lättare att få bygga vid stränder i glesbygden. Den nya strandskyddslagen har funnits i tre år. Men mycket lite har ändrats längs de svenska stränderna. När kommunerna ger dispens från strandskyddet säger tjänstemännen från länsstyrelsen nästan alltid nej.

    Det är därför som landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS) inte har kunnat genomföras som det var tänkt i från början. Lagen bör ändras så att inte länsstyrelsen får någon överprövningsrätt.

Lämna ett svar

Stäng meny