Stort intresse för framtidens boende!

I lördags avhölls den årliga Bomässan Framtid Österåker i Åkersberga centrum. Jag hade nöjet att stå i kommunens monter, som under dagen var ordentligt välbesökt. Det största intresset tilldrog sig inte oväntat de nya spännande bostadsprojekten Fredsborg, Kanalstaden m.fl.  Framförallt Kanalstaden rönte ett rejält intresse, där kommentarerna överlag var positiva och den återkommande frågan var ”När?”

Jag hoppas att vi kan ta det första spadtaget redan i höst för den första etappen av Kanalstaden. Projektet har förhalats och förhalats politiskt av oppositionen (s, rp, v, mp), där man bl.a. hävdat att förfarandet med markanvisning skulle vara otillåtet – vilket det inte är! Det andra argumentet är att det som överhuvudtaget ska byggas i kommunen ska göras enbart för de som redan bor här. Mest tongivande i den argumentationen är roslagspartiet. Vi behöver tydligen inga fler invånare enligt dem. Jag kan lugna dem med att vi också bygger för de som redan bor här. Intresset för t.ex. Kanalstaden är mycket stort hos kommuninnevånarna. Man kanske bor i hus idag och funderar på ett attraktivt och bekvämt lägenhetsboende i en unik miljö t.ex. när barnen är utflugna.  MEN vi tar även ett ansvar för framtiden genom att bygga även för de som vill flytta till vår kommun och bidra till framtidens välfärd.

Mot uveckling står som bekant stagnation och vi i alliansen väljer alla dagar i veckan utveckling.

.
Här nedan ett pressklipp från lokaltidningen Kanalen som bevakade evenemanget i lördags.

Lämna ett svar

Stäng meny