Medley tar över simhallarna i Österåker

Pressmeddelande 2012-04-26

Medley tar över simhallarna i Österåker

Söra simhall och Solskiftesbadet kommer från och med 15 augusti i år att drivas av Medley AB. Medley är Nordens största operatör av bad- och friskvårdsanläggningar och redan nu finns planer att utveckla baden vidare.

– Efter en lång process är vi nu glada över att Medley blivit tilldelade driften av Söra simhall och Solskiftesbadet. Medley har genom upphandlingen visat på stora fördelar både kvalitets- och utbudsmässigt som gynnar alla våra invånare och även simsällskapet, säger Michaela Fletcher Sjöman, Kommunstyrelsens ordförande.

Simhallarna i Österåker besöks idag av privatpersoner, skolor och föreningar. Medley ska fortsätta upplåta hallarna för dessa grupper och ge möjlighet till motionssim och rekreationsbad för allmänheten. Dessutom ska Medley bedriva friskvårdsverksamhet, bland annat i form av gymträning, men också att utveckla och profilera respektive anläggning ytterligare. Hallarnas kommer att ses över vad gäller teknik och träningsmiljö och Medley ska arbeta för att öka antalet besökare och servicen.

– Vi tror att det finns en stor potential att förbättra verksamheten i både Söra simhall och Solskiftesbadet. Redan till hösten kommer en del nya friskvårdsaktiviteter att sätta igång. Vi kommer också att erbjuda fler simskolor för barn och vuxna, säger Medleys VD Mattias Jonsson.

Medleys ambition är att alla ska kunna idrotta, motionera, umgås, ha roligt och koppla av i de anläggningar som företaget driver. En inbjudande atmosfär och en mångfald av aktiviteter ska göra de bad- och träningsanläggningar som Medley har till de viktigaste mötesplatserna för främjande av folkhälsa i Sverige.

Priserna för bad fastställs av kommunen och ska följas av entreprenören, som får sätta lägre men inte högre pris. Övriga priser i anläggningarna sätts av Medley AB.

Medleys avtal gäller för maximalt 6 år, innan ny upphandling görs. De personer som idag arbetar i simhallarna kommer att erbjudas fortsatt arbete för Medley AB. Österåkers kommun och Medley AB inkom med anbud i upphandlingen.

För mer information:
Michaela Fletcher Sjöman, Kommunstyrelsens ordförande, michaela.fletchersjoman@osteraker.se, 08-540 81069, 073-644 35 62.

Anna Eriksson, upphandlingschef, anna.eriksson@osteraker.se, 08-540 811 88, 073-6634003.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

0 svar på Medley tar över simhallarna i Österåker

  1. Rolf Weimarsson skriver:

    Kommer ni att ha vattengymnastik för vuxna, var och vilka tider finns i så fall ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *