Rydboskolan bästa matglädjeskola 2012

Datum

Skolrestaurangen i Rydboskolan i Österåkers kommun har onsdagen den 11 april vunnit utmärkelsen bästa matglädjeskola 2012 i tävlingen Arla Guldko.

Juryns motivering lyder: ”När kunskap, engagemang och vilja får sjuda; tillsammans med lika delar lyhördhet och närvaro; och kryddas med äkta kärlek till både mat och gäster; då blir resultatet en upplevelse för alla sinnen som smakar mer. Trots slitna lokaler och trång råvarubudget lyckas kockarna i det här köket skapa magi i skolrestaurangen varje dag.”

Måltidsenheten i Österåker visar ständigt prov på skicklighet och engagemang. Inte bara Rydboskolan har lyckats med just skolmaten, också Sjökarbyskolan som 2008 vann SkolmatsGastro, och år 2010 blev enheten trea i samma tävling. Dessutom bjöds Kungaparet på just den vinnande måltiden vid sitt kommunbesök i Österåker våren 2010.

Stort och varmt grattis vill jag skicka till alla medarbetare inom måltidsenheten som bidrar till att vi når målet som länets bästa skola!

Läs mer om våra skolor och måltidsenheten HÄR.

FLERA
ARTIKLAR