Bredband, turism, flyktingsamordning mm

Datum

Veckan har varit full av aktiviteter och är inte slut än. I måndags var det först ett besök på SPF Vikingen på Folkets Hus där jag var inbjuden att tala om Österåkers utveckling av samhället och fick också försöka svara på frågor och det mest givande var att få lyssna på vad man som medlem i SPF vikingen tycker är viktigast. Den främsta frågan var att man som äldre och boende vill ha en meningsfull vardag. Det var då glädjande att kunna meddela att vi i budgeten varit förutseende eftersom det redan fanns med.
Senare samma dag var det Budgetfullmäktige som var långt och med bra debatter. HÄR kan du läsa mitt anförande mot oppositionens budget och HÄR mitt anförande för Alliansens budgetförslag.

Dagen efter budgetfullmäktige var det ett, som alltid, givande och berikande möte med våra fackliga representanter. Här lyfts stora som små frågor och synpunkter luftas.
I tisdags kväll hade jag nöjet att få vara på Solskiftesskolan och lyssna på Benny Haag som berättade medryckande och informativt om sin alkoholism och gav oss insikt om svårigheter och möjligheter som förälder att handskas med våra ungdomar och omgivning. Tack vare En lärare på solskiftet, Marie Wengse, kunde Österåkers kommun och Swedbank vara med och bidra till att kvällen kunde finansieras. Vi var ett 70-tal föräldrar, två nattvandrare från Rotary, lärare och några elever som var på plats och genererade pengar till klasskassan genom försäljning av kaffe, kladdkaka och andra godsaker.

Onsdagen var också den givande med föreläsning om Åkerströmmen och den samverkan som måste till mellan våra kommuner som har vatten som leder ut i Åkers Kanal och till sist ut i Trälhavet. Med på plats var också våra tjänstemän som berättade om hur framgångsrikt man arbetat i Österåker med miljöfrågor. Då kände jag mig mycket stolt att få representera Österåker med så duktiga tjänstemän och det goda arbete som genomförs.

I dag började jag på det Regionala Skärgårdsrådet i Landstingshuset. Ordförande Gustav Andersson ledde rådet med fast hand igenom dagordningen som innehöll allt från Bredbandsutbyggnad, betaltjänster på våra öar, Sjöpolisen, Länsstyrelsen om det gemensamma projektet för stad och län för att öka besöksnäringen i vår region.

Direkt efter Skärgårdsrådet var det dags att hälsa ett 60-tal personer välkomna till Slutkonferens för Samverkan Nordost. Ett projekt som delfinansierats av Europeiska Socialfonden. En innehållsrik eftermiddag med framgångsfaktorer och lyckad samverkan med resultat.
Strax därefter möte med delägarna i Roslagsvatten för att diskutera de kommande investeringarna för kommunerna och hur vi i lagom takt kan utveckla och förbättra miljön genom att fler hushåll blir uppkopplade till kommunalt v/a.

Morgondagen är full av korta möten som avlöser varandra innan det är helg och då det är dags för ett flertal julmarknader och på söndagen ska jag få äran att dela ut första pris till någon 5:e klass i kommunens skolor som bakat eller byggs kanske det heter, det bästa pepparkakshuset på Åkersberga Växtförsäljning.

FLERA
ARTIKLAR