På Ljusterö…

Datum

Båtvarv byggs om till operahus när årets operafestival på Ljusterö hålls till minne av Jussi Björlings 100-års dag.

Operafestivalen på Ljusterö blir större än tidigare och med fler operastjärnor och under flera dagar.

För första gången i operafestivalens sjuåriga historia bjuds det på en hel opera framförd konsertant med internationella solister, kör och en 30-mannaorkester. Valet var enkelt: Puccinis klassiker La Boheme, den opera som följde Jussi Björling själv under hela hans enastående karriär och som innehåller så många av operalitteraturens kändaste partier.

Operastjärnor från Norge, England och Italien flyger in för att delta i firandet i augusti då hela ön fylls av opera. Det internationella sångarlaget leds av den norska sopranen Victoria Nava, italienske tenoren Dominic Natoli och brittiske basen Matthew Rose som till vardags framträder på världsscener som Metropolitan i New York och Covent Garden i London. Alla ställer de upp för minimala gager för att hedra den legendariska tenorens minne. Ljusteröfestivalen ger därmed den svenska publiken en unik chans att höra sångare som aldrig förut sjungit i Sverige. Biljetterna lär bli eftertraktade. ”

Står att läsa io pressmeddelandet från de som arrangerar Operafestivalen på Ljusterö.

FLERA
ARTIKLAR