Gott och blandat….

Datum

I dag ska jag få den stora äran och det stora nöjet att få ta första spadtaget för det nya handlesområdet på det som i allmänhet kallas för Pilstugetomten. Pilstugetomten ligger mittemot EM vid Svinningerondellen. Det är ett ypperligt läge för handel. HÄR finns hela beskrivningen och vilken typ av handel som kommer att etableras.
Detaljplanen antogs i mars 2010 och vann laga kraft efter att ha varit en tur till regeringsrätten, i april 2011. Nu är vi och Sjaelsö glad för att första spadtaget kan tas och de beröknar att kunna inviga alla butiker till julhandeln 2012. Österåker och Åkersberga håller nu på att ta form och utvecklas till både skärgårdskommun och stad. Stad kanske man kan fråga sig, jo då tänker jag närmast på Kanalstaden där vi planerar kunna ta första spadtaget under hösten. Kanalstaden blir något unikt där Österåker får sjönära boende av hög standard. Det kommer naturligtvis ta lång tid innan hela Kanalstaden rä färdigbygg mdn etapp 1, sk Östra Kanalstaden, ser vi fram emot att Österåker växer.  Det är inte bara där Österåker byggs ut, hela Täljöviken planeras för bebyggelse.

I dag ska jag också ha möte med Österåkers nya kommundirektör, Karin Proos, som börjar den 15 augusti. Karin kommer närmast från Uppsala Stad och det är roligt att få välkomna henne till oss. Karin är, som jag ser det en driven person med höga kvalitetsmål och har vid flera tillfällen blivit utsedd till både årets chef och årets ledare. Det ska blir mycket rolgit att tillsammans med Karin få utveckla Österåker till den mest attraktia skärgårdskommunen som vår vision säger.
Vi kommer under dagarna två att tala kommun, strategier och lägga upp planer för hösten som kommer mycket snabbare än man tror.

Efter det kommer jag att försöka vara lite ledig i midsommar och som vanligt fira midsommar med en mängd vänner och grannar på Norrö.

Glad Midsommar!

FLERA
ARTIKLAR