Personen avgörande…

Datum

… för förtroende och valet. Expressen skriver under val 2010 om Maud Olofssons nya bok där hon beskriver att Göran Perssons stil avgjorde att alliansen föddes.  Hans buffliga sätt och hans i det närmaste totala brist på uppriktig ödmjukhet gjorde att alliansen föddes och aväljarna också fick ett alternativ. En politik för vanliga människor där jobbfrågan är den viktigaste och avgörande frågan för alliansen.  Jag gillar Maud och ska med glädje läsa hennes bok ”Ett land av friherrinnor” .

Vi ser också i de senaste undersökningarna om hur förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt stadigt ökar och hur förtroendet för Mona rasar, nu senast kom hon till och med efter Lars Ohly.  Under midsommarhelgen mötte jag en person som sa att han för första gången i sitt liv kommer att rösta på alliansen och då moderaterna. Jag undreade stilla vad var det som har gjort att han väljer moderaterna istället för socialdemokraterna och hans svar var, högt förtroende för Fredrik Reinfeldt och Anders Borg där också internationell media har talat för hur väl alliansen med Anders Borg i spetsen har klarat ekonomin i finanskristider och inte minst för att han har noll och ingent förtroende för att Mona skulle kunna leda Sverige.

Andra exempel på personrelaterat stöd är (V) i Fagersta som har över 50% av mandaten på grund av den personen eller Olle Lindström (M) i Boden som leder en regnbågsallians.

Så ja, det handlar om person och jag lider faktiskt med Mona hon är en mkt stark människa som trots dessa massiva motgångar ändå orkar med. Men valet är inte klart utan det är som vanlig valdagen som räknas. Allt kan ske och jag kommer att arbeta för fortsatt alliansregering.

FLERA
ARTIKLAR