Att vända kappan efter vinden

Datum

Så gör nu Sven-Erik Österberg (S) som helt ändrat uppfattning eller i alla fall sin retorik om varför och hur många som lämnat a-kassan. Tidigare ljöd tonerna att: ”en halv miljon människor trängts ut ur a-kassan”  Otroligt höga siffror men det har nu i efterhand visat sig via SCB 1. vilka som har gått ur och 2. hur mågna det egentligen är.

De som lämnat a-kassan har visat sig vara 40% av de som lämnat a-kassan är personer som är 55+  det vill säga människor som är förhållandevis trygga på sin post och som har nära till pension. Dessutom har det nu också visat sig att vart fjärde person som valt att lämna a-kassan har över en miljon i förmögenhet. Så påståendet att dessa personer trängts ut eller tvingats ut är till och med svårt för S-E Österberg att hävda så därför väljer han nu att vända kappan efter vinden och försöka med nästa försök till kiosk-vältare: Att inte vara med i a-kassan är osolidariskt….. Hepp!

 DN

FLERA
ARTIKLAR