Lugn Valborg, 1:a maj och Radio Moderat

Datum

Valborgsnatten var lugn i Österåker och centrala Åkersberga! Det regnade. Kanske var det av den anlednignen många unga inte fanns ute. Peter Agge och Inger Nordgren, våra fältassistenter i kommunen, menar att vi nu skördar frukten av det arbete föräldrar lagt ner och alla förebyggande insatser som kommunen gör. I går kväll vid halv nio tiden samlades ett drygt 20-tal föräldrar, MC-åkande föräldrar, engagerade Rotary medlemmar och moderater. Inga andra partier var tråkigt och förvånande nog representerade. Det är märkligt hur lokala partier vill skrämma upp och förmedla att det är så otryggt i Österåker. Jag undrar om de har varit ute och nattvandrat det senaste året? Det handlar om den upplevda tryggheten och den ska vi naturligtvis ta på allvar men det bidrar inte till att vår upplevda trygghet förbättras när skrämseltaktiken används. När jag i går fick höra vad socialtjänsten och fritidsassistenterna Diana och Stefan sa om Österåker känner jag mig trygg, trygg för att de är kompetenta och duktiga i sitt arbete med ungdomarna och trygg för att deras förebyggande arbete lönar sig.

Det betyder inte att man kan sätta sig i soffan nu. Det här visar hur viktiga vi vuxna är för våra ungdomar. Vi måste fortsätta nattvandra varje helg. I natt var det en överrepresentation av föräldrar från Solskiftet. Där är man duktiga. Jag hoppas att man från våra andra högstadieskolor också startar nattvandringsscheman framförallt nu när skolavslutningarna närmar sig och vädret blir förhoppningsvis varmare.

Idag är det första maj och jag tänkte bege mig en sväng till torget i Åkersberga centrum för att titta på den eventuella uppslutning hos s som ska första maj tala. Läste i deras program att nuvarande oppositionsråd inte har plats på scenen, man har också tagit bort honom och hans spalt på deras lokala hemsida. Det är uppenbart att man inom s i Österåker har tydliga falanger. Det är inte roligt med interna splittringar. Det verkar som om de är där moderaterna var för 8 -12 år sedan. Jag avundas dem inte. I alla fall vill jag höra vad deras första namn har att säga.
För det rödgröna alternativet(?) på riksplanet handlar det om att på måndag tillsammans presentera sin politik för kommande mandatperiod. Idag kan vi läsa att S satsar på ensamma mammor med ytterligare bidrag. Än en gång framstår våra block med tydliga skillnader arbetslinjen mot bidragslinjen. Tänk på alla ensamma mammor som med alliansens politik kan få mer pengar med sänkt skatt, låg skatt på låg lön istället för bidrag. Den stolthet man själv känner att kunna försörja sig själv och vetskapen hos de som kanske tvekar att ta sig ur en risig relation där osäkerheten om man får bidrag eller ej hindrar och framförallt hämmar dem i att leva sina liv. Där skillnaden för barnen är avgörande om den ensamstående mamman VET att jag kan klara mig på min egen lön. Jag kan kanske till och med köpa mig den hjälp jag behöver för att få kvalite i min vardag. Det kan handla om RUT-tjänsterna, barnpassning, städning eller vad vet jag. Detta vill de röd-gröna ta bort och stället ge bidrag som inte ger starka driftliga människor utan håller dem på kort lina. Ja referenserna lär hagla i bloggsfären efter alla tal idag.

Och till sist Radio Moderat mellan 11:00 och 12:00 på lokalradion. Idag tillsammans med Mats Ifvarsson och Eliza Roszkowska Öberg. Här spelar vi bra musik, talar mer politik och dags- och veckoaktuella händelser i Österåker.
Radio Österåker kan du höra HÄR och på MHz 103,7 eller 100,6 över skärgården.

FLERA
ARTIKLAR