Yrkeslegitimation – Bra!

Datum

Det skriver Alliansen om idag i SvD och DN. Till och med S tycker att det är ett ”Jättebra förslag”. Så bra! Riktigt bra. Nu lägger alliansen grunden för att läraryrket kan få ökad status. Alliansen levererar nu på punkt efter punkt för en skola i världsklass. Den avgörande faktorn för goda resultat är lärarnas kvalifikationer och engagemang. Lärarna avgör elevernas framtid. Då är det särskilt välkomnande att införa yrkeslegitimation för att öka statusen på yrket. Steg för steg lägger därför alliansen om skolpolitiken. Inom den närmaste åren införs en ny gymnasieskola, nya läroplaner och ett nytt betygssystem.  Samtidigt införs riktade insatser som tex läsa-skriva-räkna-satsning för de allra yngsta eleverna.
För att få yrkeslegitimation behöver man antingen ha lärarexamen eller genom annan akademisk ämnesutbildning som kompletteras med praktik och pedagogisk utbildning.

Tack Alliansen!

FLERA
ARTIKLAR