Det händer mycket i Österåker!

Datum

Förutom att den så efterlängtade våren och solen är här händer i det närmaste otroligt mycket i Österåkers kommun, som verkligen är ”Framtidskommunen Österåker”!

I Österåker finns framtiden, hoppet och förnyelsen. Vi ligger i framkant när det handlar om resultat i skolan, våra verksamheter har enligt de undersökningar vi gör nöjda brukare/kunder, vi har ett rikt föreningsliv, en fantastisk natur och skärgård och dessutom är vi är en kommun som börjar bli lite ”hipp”. Känslan av att vara kusinen från landet är långt borta och framförallt har den aldrig funnits hos dem som nu flyttar in.

Österåker ökar med ca 400 personer varje år. Det är precis lagom för att vi ska platsa som en kommun i regionen Storstockholm. Regionen förväntas öka med ”ett Malmö” under den närmaste 10-årsperioden! Då är det viktigt att Österåker håller jämna steg med kommunal service genom att vi ger förutsättningar för företagande, för att ge våra invånare den valfrihet vi värnar om och där kvalitén i våra verksamheter, kommunala såväl som fristående, är avgörande för vårt val. Grunden för välfärd är tillväxt och det i sin tur förutsätter fler företag. Att stimulera för tillväxt är en av våra hörnstenar. Och för att både nya Österåkersbor och nya företagare ska vilja flytta hit är en av förutsättningarna att vi har uppdaterade infrastrukturplaner, översiktsplaner och detaljplaner. Österåker är en av få kommuner i Norrort som har förhållandevis få detaljplanerade områden. En av anledningarna är att vi geografiskt är näst störst i länet (efter Norrtälje). De förbättringar som sker med Roslagsbanan och dubbelspår medger att fler åker kollektivt och fler ser Österåker som ett alternativ.

Österåker skördar nu frukterna av tidigare beslut och planering. Äntligen kommer det nya centrumet att invigas i oktober, och därmed också vårt nya bibliotek som verkar bli ett av det häftigaste och moderna biblioteken i länet. Ett nytt gymnasium, Österåkers Gymnasium, invigs i september. En ny grundskola byggs vid Tråsättraskolan. Det sedan länge efterlängtade idrottscentret i Österåker vid Röllingby börja ta form med god planering tack vare gott samarbete med idrottsföreningarna och kunniga planläggare i kommunen. 

Moderaterna har varit det största och ledande partiet i den borgerliga alliansen de senaste 44 av 48 åren. Sedan 2003 har vi haft en budget i balans (som numera krävs enligt lagen). Vi står för ansvar, erfarenhet och stabilitet och en tro på framtiden, vi har idéerna och vår politik bygger på visioner om det framtida Österåker.

Vi hoppas på ett fortsatt förtroende i höstens val till kommun, landsting och riksdag!

FLERA
ARTIKLAR