När det blåser …..

….. lämnar folkpartiet. Nu har förhandlingsdelegationens 3:e vice ordförande Lennart Gabrielsson lämnat förhandlingsdelegationen med hänvisning till att han, och partiet antar jag, inte anser att det råder fullt förtroende mellan parterna. Det handlar om avtalet mellan SKL och lärarförbundet. Han skriver också på Fp’s websida: ”Lärarna är skolans viktigaste resurs” Ja det anser och inser vi väl alla! Och lärarna är till för eleverna och inte tvärtom. Vidare skriver han; ”Vi ser nu ingen snar lösning och avsäger oss ansvaret för den här formen av avtalsförhandling”. Jaha, ja är det lösningen? Jag har sett ett sådant beteende att man kastar in handduken under en förhandling i tron, antar jag, att då ska alla andra bli så nervösa att man går med på allt bara den parten kommer tillbaka. Så är det ju allt som oftast inte, i alla fall inte om man har en stark sammankallande i den förhandlingen. Och det är nog inte det lättaste. Det krävs för det första en övertygelse om vart man vill och följa den övertygelsen, erfarnehet, skicklighet, att vara listig och en hel del is i magen. Allt det har SKL’s ordförande i förhandlingsdelegationen, Ingela Gardner Sundström, tillika kommunstyrelsensordförande i Österåker.

I mina ögon blir ”avhoppet” från folkpartiet bara en signal att man inte vågar ta beslut, inte förmår att rida ut sormen, jag tror dessverre att det signaler feghet eller till och med beslutsångest.  Men jag hoppas att det inte är fallet. SKL kommenterar avhoppet mer än att man för en intern diskussion om den uppkmna situationen, läs mer HÄR.

Vill du läsa mer om förhandlignarna skriver Ingela Gardner Sundström på SKL’s Avtalsbloggen.

                                                                                           Ingela Gardner Sundström (M)         
                                                                                           kommunstyrelsens ordförande och SKL’s
                                                                                           förhandlingsdelegationens ordförande

Lämna ett svar

Stäng meny