Don’t think so….

SvD’s Brännpunkt  –  Schyman (Fi) och Schlyter (Mp) skriver om att förkorta arbetstiden med 25% med med bibehållen lön. Ja, jo, visst,  och de berättar också vem som ska betala för det…

            Vid en arbetstidsförkortning måste skattesystemet justeras. Detta innebär högre skatt för höginkomsttagare, 
             
eller att man till exempel inför skatt på finanstransaktioner. 

OK, vilka är då dessa höginkomsttagare? Jo enligt (S)ahlin är det sjuksköterskan, undersköterskan, metallarbetaren och städaren som tjänar 19.000 kr/månad – det är deras definition på höginkomsttagare!  Det är de som kommer få betala för sin egen arbtstidsförkorting…. Enligt Mp’s valmanifest ska man utnyttja tiden till att njuta av livet. Sure! Visst. Går riktigt bra för Sverige då…NOT.
Alla de som vill arbeta mer, alla de som är entreprenörer som ska se till att Sverige ligger i framkant för forskning och utveckling hur hanterar vi dem? Jo Röd-gröna-röran vet… arbetstidsförkortning. Låter inte som ett vinnande-koncept i mina öron. Om vi (mot min vilja) skulle få röd-grön regering kan man lika gärna lägga sig i hängmattan, eftersom det kommer att ”löna sig” (eller olöna sig) lika mycket som att jobba.

Detta inlägg har 0 kommentarer

 1. Hej!

  För många kan en arbetstidsförkortning vara det som behövs för att få ihop ”livspusslet”. Det kan på så vis också bidra till en bättre hälsa för den enskilda individen. Det är väl bra om folk kan få mer tid över för sin familj och sina barn. Men, det måste ju så klart betalas på något sätt, men då får man ju omdefiniera höginkomsttagare så att det blir mer rimlighet i vem som får betala mer skatt.

  Att tänka utanför de ideologiska ramarna blir allt viktigare om man vill hitta långsiktigt hållbara lösningar. Här kan vi lära av Generation WE som är mer ”open minded” och mindre ideologiska. De är på så vis mer flexibla och kan lättare söka och hitta lösningar än de som har kört fast i det ideologiska ”träsket”.

  Ibland kan det ju dessutom vara så att om några vill jobba mer, så kan de som idag inte alls kommer in någonstans få en chans, och då
  få in en fot.

  Detta är mer klokt än LYFT som Alliansen har släpat in på scenen. LYFT ger inte något för individen eftersom det dels är ovärdigt låg ersättning, långt under existensminimum. 220 kr/dag kan man inte ens leva på, det är ett hån och ett slag i ansiktet på människor.

  Så om man istället delar på jobben så kan fler få chansen, och då kan vi ta bort 75 dagars regeln som idag missgynnar deltidsarbetande kvinnor som inte får heltid trots att en del av dem vill ha heltid.

  Allt går att lösa bara man överger ideologierna och är en ”fritänkare”, eller en så kallad ”independent” som inte är beroende av något av partierna eller någon av de dominerande ideologierna, dvs konservatism, Liberalism och socialism.

  En ny tids politiker som inte är ideologer och demagoger kan lösa de problem so tidigare generationer av politiker inte kunnat lösa. Detta därför att de är mer openminded och inte så ideologiskt inskränkta som de nuvarande karriärpolitikerna.

Lämna ett svar

Stäng meny