Dagens SIFO

Datum

I  SvD idag redovisas mars sifo undersökning somn talar om hur det människor skulle rösta om det var val idag. Undersökningen gjordes mellan 1 och 11 mars och stödert för moderaterna har ökat och där M hamnar på en nivå långt över valresultatet 2006. S däremot har nått ett bottenläge, ett sämre resultat idag än vad valresultatet 2006 visade. 

Dock har vänster oppositionen ett försprång och kvinnor tenderar att rösta på vänster och män på allianspartierna. Så snart MP blir granskade kommer det förhoppningsvis bli uppenbart för väljare och kvinnor att de inte längre är ett mitten parti som kan gå vilken väg som helst utan det blir tydligare och tydligare att de är ett parti som mer går på vänsterpartiets förslag och mindre och mindre liberaliserande. För mig är det konstigt att kvinnor ser MP som ett alternativ eftersom de inte ser till helheten. Klimatfrågan slutar inte vid vår nationsgräns. Att lägga alla resurser på Sverige enbart är väl ingen framgångssaga direkt. Att bensinskatten höjs med 2 kr / liter medför att barnfamiljer i förortskommunerna  och boende i glesbygdsområden får det allt svårare att försörja sig med kostnader som föreslås. Till det skall också läggas att vänsterpartierna vill höja skatterna, ta bort vårt framgångsrika jobbskatteavdrag, återinrätta förmögenhetsskatten för att nämna någora.

Moderaterna har högst trovärdighet när det gäller miljöfrågo, efter MP som inte har gjort något direkt. Moderaterna och alliansen arbetar ständigt för en förbättrad miljö både på riksplanet och i kommunen. Österåker har tre övergripande miljömål som är nedbrutna från riksplanets 16.
1. Begränsad klimatpåverkan
2. Giftfri miljö
3. Ingen övergödning

Läs mer om våra lokala miljömål HÄR.

FLERA
ARTIKLAR