200 dagar kvar

Datum

och då är vi hemma om vi gjort allt vi kan tillsammans.
Kan vi den 19:e september kl.20:01 säga till oss själva att jag har gjort vad jag har kunnat! Då har vi förmodligen en valseger i hand igen.

Viss draghjälp kan man ju hoppas få av at vänsterpartierna nu meddelat att de ska avskaffa RUT-avdraget och Ohlys meddelande idag om att även ta bort ROT-avdraget. Med det meddelande talar man om för alla som kommit in på arbetsmarknaden (tidigare svart arbetskraft) att de inte har något arbete efter 19 september 2010. Igen lär de tjänsterna finnas i mörkret och vi har åter en svart arbetsmarkand. Vardagspusslet för familjer blir svårt att få ihop genom att några valt at anlita tjänsteföretag för barnpassning/hämtning. Igen tar detta en svart marknad.

Här är ett vänsterexperiment som talar om att de står för jämlikhet, och är kvinnorna närmast…Men hur rättfärdigar man då ett sådant beslut om att ta slopa RUT-avdraget. RUT-avdraget har utnyttjats av alla inkomstgrupper enligt Almega.

Dessutom är jag förbluffad at ingen ställer frågan till Ohly som i ena TV-kanalen säger att RUT-avdraget har nyttjats av tre procent och i morse säger han tio procent! Vet ha inte eller försöker han medvetet vilseleda.

Den retoriken är dessutom förfärlig och utbredd hos (S) lokalt. Senast i kommunfullmäktige i måndags både skriver och uttalar gruppledaren för (S) att hälften av alla förskollärare är uppsagda. Vilken lögn! Tyvärr blir det ju inga repressalier av ett sådant uttalande annat än att vi bara kan hoppas att alla väljare ser igenom (s) retoriken. Visst kan även vi använda oss av förskönande siffror och omsvängningar men varför, i min värld är det bättre att hålla sig helt till sanningen, jag tror att vi helt enkelt blir med trovärdiga i förlängningen. Men (S) gruppledare verkar vilja vara populistisk och kortsiktig. Var ärlig istället fru gruppledare för (S) och tala om hela sanningen om de skattehöjningar det medför om ni fördubblar antalet förskollärare!

Hög kvalitet ska genomsyra både enskilda och kommunala verksamheter oavsett huvudmannaskapet är det kvalitén som är överordnad.

Rösta för frihet, rösta för din egen möjlighet att välja, rösta för rättvisan genom att valfriheten finns inom skola, vård och omsorg.

RÖSTA MODERAT den 1-19 september 2010.

SvD, DN

FLERA
ARTIKLAR