En ljuvlig tanke och en förfärlig….

Datum

Per Gudmundsson skriver idag i SvD om att det i går var sista dagen för registrering för  politiska partier till valet 2010.

Det gladde mig efter att ha läst på Valmyndighetens hemsida om nyregistrerade partier inför valet 2010 att det inte är fler än två lokala partier i Österåker (men man vet ju aldrig kanske har de inte hunnit registra alla…). Precis som Gudmundsson har jag också slagits av tanken och konstaterat efter att ha läst de nyregistrerade partierna och dess namn ”att det finns en hel del kufar därute”. Samtidgt i Aftonbladet idag står det att läsa att moderaterna skulle vara kameleonter, mörkblått är mörkblått. Jag tror inte att alla håller med dels med tanke på vad Gudmundsson skriver (som jag har betydligt mycket mer förtroende för än sign ”EF”). Viss kan man kanske säga att (M) drar sig mer mot mitten, men jag vill hellre instämma i att Moderaterna idag är ett parti som utvecklas och förnyas i takt med att omvärlden förändras. Fredrik Reinfeldt sa också: ”Förändras eller dö”. Vi ser på opinionsundersökning efter undersökning om väljarstöd att (S) tappar stöd. Beror det möjligen på att man inte förändrat sin politik efter hur omvärlden ser ut. För min del kan de gärna på stagnera. Men det viktiga är att vi förändras och att vi lyssnar på de verksameter vi som kommunpolitiker har att finansiera och kvalitetssäkra. Nej det viktigaste är inte huvudmannaskapet, det viktigast är kvalitén i verksamheten.

Och nu meddelar ocks vänsterpartierna att de efter valet, om de vinner vill säga, tänker avskaffa RUT-avdraget. Läs mer om RUT och statistiken här.

Om 50 år hur ser då våra kärnverksameter ut? Hur finansieras de? Vem finansierar vad? Finns de s.k. max-taxorna kvar? Jag vet inte, jag är ingen spåkvinna men vad jag vet är att det inte kan se ut som idag. I så fall har vi ett Sverige som arbetar och lägger alla de intjänade pengarna till en kassa nämligen statskassan (alt. kommunkassan).  Vad jag också vet är att jag antingen är död eller så är jag i alla fall pensionär och möjligen ibehov av viss hjälp i mitt hem, om jag har något eget hem förresten om (S) vinner ska de ju återinföra fastighetsskatten också….

Slutsats: Fyra år till! Elelr som Guvenör Schwarzenegger sa när han kandiderade igen: ”Four more Years”.. och till (S) önskar jag säga Hasta la vista ….

Andra som bloggat: Kent Persson (M)

FLERA
ARTIKLAR